Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

1. heinäkuuta 2015

Juuso on FI MVA!

Aivan huikea viikonloppu takana. Mä leijun vieläkin. Vähän jälkijättöisesti ja pikkuhiljaa on alkanut tajuamaan, mitä oikeasti tapahtuikaan... Juusosta tuli sunnuntaina valio! :´D

Niin ne SERTit vaan tulee silloin, kun sitä osaa vähiten odottaa. Oltiin siis Karjaalla, ja mun ennakko-odotukset olivat hieman latistuneet jo ennen juhannusta, kun kuulin, että myös Lumiturpa Eppu oli ilmoitettu samaiseen näyttelyyn ja veteraaniluokkaan. Eppu on kansainvälinen muotovalio ja multivoittaja messarista, erittäin kokenut ja paljon näyttelyissä käynyt koira. Lisäksi Eppu on Juusoa puolitoista vuotta nuorempi. Me oltiin selkeitä haastajia tässä taistossa. Olin varma, että mikäli Juuso kakkoseksi veteraaneissa jää, saataisiin heittää hyvästit SAlle ja jatkokilpailuille.

Näyttelyt nimittäin ovat meikäläisen kokemuksen perusteella monesti menneet niin, että valioluokassa kisaavat koirat saavat helpommin SAn kuin muihin luokkiin ilmoitetut. On tässä ollut näyttelyitä, jossa valioiden kaikki sijoitetut on palkittu SAlla, kun muissa luokissa se on irronnut vain luokkavoittajalle. Ja veteraanit välillä kärsivät siitä, että esiintyvät valioiden jälkeen: jos SAta on jaettu valioille enemmänkin, saattaa tuomarin SA-kiintiö täyttyä, ja veteraaneille ei sitä heru kenellekään. Siitä syystä olin vähän huolissani Karjaan ennakkoasetelmista. Tämän lisäksi Karjaalle oli tulossa muutama muukin lappalaisuros, joka kärkkyi sitä viimeistä SERTiään.

Tuomarina Karjaalla toimi Rune Fagerström, joka arvosteli lappalaisia nyt ensimmäistä kertaa. Vertailukohtia ei siis KoiraNetistä ollut löydettävissä.

Meikäläistä huoletti myös ruohoalusta, jolla kehät olivat. Juuson kuono osoittaa helposti nurmella maahan, ja silloin se on työläs esitettävä. Vaan Juusopa yllätti, ravasi hienosti ja poseerasi myöskin vaivattomasti - vieläpä helteestä huolimatta. 

Niinhän siinä kävi, että Eppu voitti meidän luokan, mutta sen vanavedessä myös Juuso sai ERI SAn. Paras uros -kehässä oli seitsemän osanottajaa. Ensimmäinen yllätys koettiin, kun AVO-urokset (mukana Salo KR:ssä pari viikkoa sitten SERTin saanut koira) käteltiin kehästä. Lopulta meitä jäi jäljelle neljä. Sitten tuomari vinkkasi Epun jonon kärkeen. Hetken muita kilpailijoita katseltuaan, tuomari osoitti meidät Epun perään (toinen yllätys) ja antoi sitten käskyn juosta kehä pari kertaa ympäri. Tajusin kyllä heti, mitä sen hetkinen asetelma tarkoittaisi, mutta olin sillä hetkellä myös satavarma, että järjestystä tultaisiin vielä muokkaamaan. Kolmas yllätys oli se, ettei sitä muutettu. Juuso siis Karjaalla VET ERI2 SA PU2 SERT > FI MVA!!! Voi Juuso minkä teit ♡ Arvostelu oli seuraavanlainen:
"Erinomainen tyyppi ja koko. Hyvä sukupuolileima. Hyvänmallinen pää, kallossa oikea vahvuus. Hyvä otsapenger. Hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset edessä ja takaa. Hyvä runko. Lanne saisi olla tiiviimpi. Sopiva luusto. Hyvät käpälät. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Hyvä karva ja häntä. Hieno luonne, hyvin esitetty."
FI MVA Cimulin Tiuhtiviuhti - kuulostaapa se kivalta =)

Tää oli kyllä niin ihana asia mutta toisaalta myös helpotus. Totta puhuen meikäläistä alkoi huolestuttamaan, että meiltä loppuu aika kesken. Fakta on se, että Juuso ei tuosta nuorru, ja vaikka se nyt on todella hyvässä fyysisessä ja henkisessä kunnossa, alkaa ikääntyminen siinä näkyä ennemmin tai myöhemmin. Vastaavasti nuoria ja vetreitä haastajia näyttelykehiin tulee jatkuvasti lisää. Se, miten kauan Juuso pystyy pistämään kampoihin nuoremmilleen, jää nähtäväksi. Toistaiseksi se on sujunut oikein hyvin.

Viikkoa ennen juhannusta oltiin kotinäyttelyssämme Salossa. Juuson VSP-VET -putki sai jatkoa ja tyyppi sai oikein komean kokoisen puna-vihreän ruusukkeen palkinnoksi. Facebookissa veistelinkin, että mahtaako väriyhdistelmä olla enne (MVA-ruusuke on virallisesti puna-vihreä). Ja mites kävikään... :D
Juuson kanssa Salon kaikkien rotujen näyttelyssä

Nyt tulee vähän tavallista pidempi väli näyttelyissä, kun kuukauden päästä mennään Tuomarinkartanolle Helsinkiin. Toivottavasti Jeren Peppi-tyttö tulee sinne myös.

5 kommenttia:

Anni O kirjoitti...

Onnea!

Terhi kirjoitti...

Hienoa, onnittelut teille! Juuso on selvästi rutinoitunut esiintyjä kun se kertomallasi helteelläkin osasi pistää parastaan :)

Petra kirjoitti...

Juuso kiittää onnitteluista. =) Se on tosiaan nykyään tottunut matkustaja ja näyttelyissäkävijä. Viime vuonna ne ensimmäiset näyttelyt, joissa käytiin ja oli kevythäkki käytössä, olivat vanhukselle vähän vaikeita, kun se ei olisi malttanut olla siellä ja protestoi tilannetta vastaan. Nyttemmin se osaa ottaa häkissäolostaan hyödyn (=lepo) irti, eikä pitkäkään päivä näy Juusossa. Lisäksi mulla on tapana ottaa matkakassiin jotain puuhasteltavaa kaverille mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Paljon paljon onnea Juuson valioitumisen johdosta!! (: T. Marika

Petra kirjoitti...

^Kiitos! =)