Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

31. elokuuta 2015

Mukavia ja ikäviä sattumuksia

Vietettiin eilen Juuson kanssa leppoisa laatuaikapäivä Kodin Terra -mätsärissä tuossa kivenheiton päässä. Hieno mies Juuso seuloutui parinkymmenen veteraanin joukosta sinisten ykköseksi, ja tyyppi jaksoi reippaasti esiintyä vielä Best in Show -kehässäkin painostavasta auringonpaisteesta ja ukonilmasta huolimatta.

Veteraanikehän jälkeen BIS-kehää odotellessamme käytin vanhuksen toteuttamassa itseään makkaransyöntikisassa. Jonossa omaa vuoroa odotellessamme Juuso katseli silmät pullottaen,  kuola valuen ja välillä nykien muiden koirien suorituksia. Kun tuli Juuson vuoro, päästin vain talutushihnan irti ja ahmatti ampaisi imaisemaan makkaravanan kitusiinsa. Ahne se on ahne vielä ikämiespäivilläänkin: Juuso voitti kisan ylivoimaisesti, oli ihan omilla sekuntiluvuillaan. :D Iän karttuessa Juuso on lakannut höntyilemästä ihan joka asian perään, mutta mikäli on kyse jostain syötävästä, muuttuu Juuso hetkessä pallosalamaksi. =)

Juuso keräsi palkinnoksi kaksi kassillista tavaraa mukaansa, rohmu. ;) Makkaransyöntikisasta tuli palkinnoksi muunmuassa hervottoman kokoinen pehmolelupossu. Vinkkikö... :D

Syy, miksi mä yhtäkkiä mätsärin meidän ohjelmistoon otin, ei olekaan niin hilpeä: naapurin kaksi koiraa karkasi pihastaan ja kävi Juuson päälle reilut pari viikkoa takaperin. Juuso sai mellevän vekin hännäntyveen, mutta haava on onneksi parantunut nopeasti. Ja itseasiassa jo hyökkäystä seuranneena iltana teräsmies oli kuin mitään ois tapahtunutkaan: liikkui, venytteli, nosti koipiaan normaalisti eikä käytöksessäkään näkynyt mitään poikkeavaa. Mätsärissä halusin nähdä, onko Juuson suhtautuminen toisiin koiriin muuttunut, mutta eihän tuo ollut moksiskaan - edes pörhentelemään tulleet nelijalkaiset oli Juusolle ilmaa. Mun rautahermo ♡ Ja hyvä, että Juuso pääsi mätsärissä noin pitkälle: testiin joutui myöskin se, että miten annetaan kopeloida itseään, varsinkin sieltä paranevan kohdan tienoilta. Ei aristeltu, hienosti meni sekin.
Juuson haava reilu viikko sitten

Välillä koirat pääsee karkaamaan, on siitä itselläkin kokemusta. Mutta että ulkoilutetaan koiria aidatulla mutta portittomalla pihalla (vaikka ois kuinka valmiina menemään takuuseen siitä, että ne ei karkaa tai käy muiden päälle), ei käy mun järkeen. Olin valmis jättämään koko episodin taakseni, kunnes olin paikalla todistamassa, että sama huoleton koiranulkoilutus senkun jatkuu. Eli mitään ei opittu... >:(

1 kommentti:

quu kirjoitti...

Välillä tuntuu kyllä turvattomalta liikkua koirien kanssa kun kanssaihmisiin ei ole luottamista. Toisten ihmisten koiranlukutaito on olematon oman koiran suhteen.

Onni onnettomuudessa, ettei käynyt tuon vakavemmin ja teillä oli mätsäreissä huippupäivä! :)