Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

7. toukokuuta 2010

Inhat valjaat

Vuodenvaihteessa hankitut valjaat ovat osoittautuneet kaikkea muuta kuin hyväksi ostokseksi. Valjaissa oleva rinkula, johon talutushihna kytketään, on pikkuhiljaa repinyt sekä Juusolta että Jereltä karvaa irti, ja niinpä kumpaisellakin on nyt turkissaan kalju kohta. Ko. muutoksen huomasin ensiksi Juusolla: sen karva on suoraa ja pystyä, joten kalju kohta osuu silmään kuin heijastin pimeässä. Jerellä taas turkki on laadultaan taipuisaa ja karva pidempää kuin Juusolla, joten kalju pysyi pitkään piilossa. Turkin värilläkin oli osuutta asiaan, että karvakadon huomasi ensin tuossa vanhemmassa otuksessa. En aluksi osannut yhdistää ongelmaa valjaisiin ja niiden käyttö jatkui, joten tilanne pääsi pahentumaan entisestään.

Arg, vihaksi pistää: poikien turkit kun muuten ovat hyvällä mallilla tällä hetkellä (ei siis karvanlähdöstä johtuvaa "laihuutta" tms.)... Mutta läiskät ovat kertakaikkiaan karsea näky! Ei auta muu kuin alkaa metsästämään uusia valjaita. Siitä on noin viikko, kun lopetettiin valjaiden käyttö, ja pojille alkoi heti kasvaa karva takaisin. Kaljua peittää jo hentoinen untuva, mutta kuoppa näkyy turkeissa edelleen hyvin selvästi.

2 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Voi ei., onpa kurja näky. Meidän koirulit saivat joululahjaksi Aatu-tuotteen valjaat. Ovat kyllä todella hyvän malliset, tukevat ja pehmeät päällä, eikä ole tullut hiertymiä.

Petra kirjoitti...

Uudet valjaat hommattiin, ja nyt tarpeeksi pitkän koeajan päätteeksi voin suositella Hurtta Collectionin Y-valjaita. Valjaat ovat napakat eli istuvat koiralla hyvin; kiinnityslenkki on kiinni erillisessä lenksussa, ettei ole välittömässä kosketuksissa koiran turkkiin ja ihoon; ja lisäksi valjaissa kulkee heijastinnauha, joka erottuu pitkäkarvaisenkin koiran turkista. Tää oli hyvä ostos, suosittelen! =)