Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

26. marraskuuta 2011

Leluja

Lumes kertoo viimeisimmässä blogimerkinnässään omista lempileluistaan ja heittää samalla bloginsa seuraajille haasteen paljastaa oman lelukorinsa sisältö. Tässä meidän:

1) aktivointipallo, Juuson ehdoton suosikki. Mulla oli aikoinaan köyhän miehen versio tästä eli puolen litran limsapullo täytettynä raksuilla. Juuso ymmärsi idean, avasi pullonkorkin ja sai herkkunappulansa; mutta Jere sensijaan pureskeli korkin pullonsuineen kappaleiksi ja ravisteli sitten raksut esille. Sittemmin, kun hankin oikein aktivointipallon, jonka kanssa saa ihan tosissaan tehdä töitä, jotta raksut saa sieltä pois, on Jeren mielenkiinto lopahtanut, mutta Juuso jaksaa touhuta tän parissa vaikka kuinka kauan.

2) erilaiset vinkulelut, suurimmaksi osin Jeren käytössä mutta myös Juuso kelpuuttaa silloin tällöin. Possun röhkintää kummeksuttiin ensin, mutta sittemmin osoittautunut ääntelevistä leluista ehdottomasti suosituimmaksi. Nykyään possun korvat on syöty, joten se on mykkä. Ja tuossa pullossa on muuten TODELLA ärsyttävä ääni.

3) koripallo. Juuso tykkää tästä. Se riehuu pallon kanssa kuin pikkupentu. :D Pallo on sen verran lössy, että sitä pystyy myös kopittelemaan.

4) emännän vanhat lenkkitossut. Kun ostin uudet tossut itselleni, saivat pojat vanhat kengät omiin tarkoituksiinsa. Jere tykkää repiä ja retuuttaa. Onneksi pojat tajuavat mulla käytössä olevien kenkien ja lelukenkien eron, etteivät esimerkiksi ole pistäneet meikäläisen nahkasaappaita palasiksi. En edes ajatellut asiaa silloin kun lenkkarit poikien lelukoppaan viskasin. Olisi voinut hieman harmittaa, jos olisi käynyt toisin...

5) erilaiset pureskeltavat härpäkkeet, joissa on sellaisia nystyröitä, ja joita järsiessä hammasvälit pysyvät puhtaina. Näistä innostutaan aina välillä, mutta eivät ole päivittäisessä käytössä.

6) Rannenauha. Emännän äiti osti joskus itselleen tällaiset turhakkeet ja antoikin ne sittemmin pojille vähäisen käytön vuoksi. Epäilin että kiinnostuuko kaksikko niistä yhtään, mutta niin vaan pojat tykästyivät niihin. Varsinkin Jere tykkää ja sillä ne toimivat hyvänä kontaktileikkinä: minä heitän nauhan, Jere noutaa sen ja sama homma uudestaan.

7) putkiluut. Ja näitä on paljon! Ne ovat myös eniten käytössä, Juuso jopa nukkuu tällainen vieressään. :D

8) lankasolmulelut. Niinikään hyviä kontaktileluja, minä vedän kilpaa jommankumman koiran kanssa. Juuso ja Jere tykkäävät repiä näitä kyllä ihan keskenäänkin.

Meillä on aika-ajoin ollut myös erilaisia pehmoleluja, jotka kuitenkaan eivät ole olleet kovin pitkäkestoisia. Niiden elämänkaari on mennyt kutakuinkin seuraavaa rataa: ensin niiltä on nyhdetty täytteet ja mahdolliset vinkuvat esineet sisältä, sen jälkeen niiltä on jäkerretty raajat ja korvat, ja kaiken huipuksi pehmoilta on revitty silmät ja nenä päästä. Lopulta epämääräisen näköinen kangasriepu on ollut kuolasta niin limainen ja haissut ihan järkyttävälle, joten olen nakannut ne roskiin. Kertokaa tekin koirienne lempileluista ja leikkitottumuksista, olisi hauska lukea ja vertailla. =)

3 kommenttia:

leila kirjoitti...

Mukavia leluja teiltäkin löytyy!

Mä oon pelännyt juuri tuota, että leikkeihin annetusta kengästä saatettaisiin ottaa oppia ja haetaan niitä käytössäkin olevia kenkiä leikkeihin, niin en ole tohtinut edes kokeiluksi antaa. Samasta syystä eivät rikkinäiset sukatkaan päädy koirille, niitä ehjiäkin kun välillä lattialla näkyy, niin parempi olla aiheuttamasta liian suuria kiusauksia ja hämminkiä. Onneksi teillä ymmärrettiin ero. :)

Petra kirjoitti...

Juusoa ei ole koskaan kiinnostuneet kengät, ei mulla käytössä olevat, eikä se ole noihin lelukenkiinkään montaa kertaa koskenut. Mutta silloin kun nuo oli mulla käytössä, sain ostaa niihin vaikka kuinka monet kengännauhat, koska Jere kävi niitä aina silmän välttäessä nyhtämässä. Jossain vuoden tietämillä Jere rauhoittui, mitä tulee tuhotöihin. Joo, ja jos tuota eroa ei ois pojat tajunneet, niin olisin ollut oikeen tosi pulassa. :P

Oli muuten mielenkiintoista lukea, että teillä lelut säilytetään kassissa. Meillä taas on se perinteinen lelukori tuolla huoneennurkassa. =)

leila kirjoitti...

Meillä on tosiaan vain muutama valikoitu lelu kaikenaikaa koirien saatavilla (eli jossain päin asuntoa lattialla), muut ovat siinä kassissa (joka sitten on helppo napata treeneihin mukaan) ja niillä leikitään vain mun kanssa samalla kun opetellaan jotain juttua kotosalla/treeneissä. Esim. ainutkaan noista Lumeksen kuudesta lempilelusta ei ole koskaan vapaassa käytössä, jotta niiden teho superkivoina treenipalkkoina säilyisi ja koska osan se pureskelisi rikki (vielä enemmän rikki kuin ne nyt jo on) ja osa voi olla vaarallisia valvomattomissa leikeissä.

Varastossa on sitten vielä lisää leluja, varsinkin noita vinkupalloja...