Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

30. kesäkuuta 2013

Maailman paras lelu


Sain vinkin tehokkaasta koirien lelusta - tadaa puuhaboksi! Puuhaboksiksi käy pahvilaatikko, johon voi periaatteessa laittaa mitä vaan: pulloja, jogurttipurkkeja, tölkkejä, sanomalehtipaperia - ihan mitä vaan, mihin voi kätkeä herkkupaloja koiralle. Koira sitten käyttää nenäänsä ja etsii herkkuja. Noin 15 minuutin nenän käyttö puuhaboksilla vastaa 45 minuutin nenänkäyttöä lenkillä. Olin aikas yllättynyt tästä tiedosta.

Tein ensin Juusolle boksin, kun tiesin sen tykkäävän aktivointipalloista ja muista vastaavanlaisista leluista. Juuso tykästyikin boksiin heti. Aika nopeasti alkoi Jere katsella vierestä kateellisena, että jaaha toisella on jotain uutta ja kivaa. Kokeilin sitä myös Hömpälle. Alkuun aina niin malttamaton Jere ei ymmärtänyt laatikosta mitään, nuuhkaisi pari kertaa ja tökki siinä olevia esineitä - ja sen jälkeen alkoi hermostunut räksytys. Muutaman kerran ja pienien helppailujen jälkeen Jerekin pääsi kärryille. Aloin vuorotella puuhaboksin käyttöä, mutta lopulta kävikin niin, että se, joka oli off laatikolta, ei ollutkaan kiinnostunut siitä, millä olisi ollut vuoro leikkiä. Niinpä jouduin tekemään toisenkin puuhaboksin.

Meillä puuhabokseina toimii kenkälaatikot. Sisällä on mm. sanomalehden sivuja, juomapulloja, erilaisia jogurttitölkkejä ja peltisiä teepurkkeja. Boksit on nykyään ihan parasta viihdettä  Juusolle ja Jerelle. Jestas sitä hälinää ja hössötystä, kun otan boksit esille täytettäviksi. =)

2 kommenttia:

Aliel kirjoitti...

Lumeksella oli pentuna/nuorena kanssa sanomalehdein täytetty laatikko käytössä ja kippasin sinne aina sen jotku ruuat sekaan. Laatikko oli niin iso, että koira pienempänä humpsahti sinne aina puoliksi sisään. :D Juuso ja Jerekin näyttää olevan kyllä oikein touhuissaan. :)

Petra kirjoitti...

No suunnilleen kaikki muut lelut ovat nykyään out. Ja loistokeksintö puuhaboksi on sikälikin ollut, että se on niin halpa, melkeestä pelkkää kierrätyskamaa täynnä, ja kuinka paljon iloa siitä on kuitenkin ollut. =) Kaupasta ostetut (kalliitkin) lelut suolistetaan ja revitään kappaleiksi yleensä hetkessä. Puuhaboksista riittää iloa pitkään.