Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

16. kesäkuuta 2013

Alkukesän kuulumisia


Viime viikolla synttäreitään vietti meidän herra Hömppä eli Jere , viisi vuotta jo plakkarissa. Eipä aina uskoisi... Paljon on tullut malttia ja järkeä päähän, mutta semmonen rasavilli luonnonlapsi se on aina ja edelleen, vaikka on isäkin ja silleen. ;) Pistetäänpä onnitukset vielä tätäkin kautta - vaikkakin myöhästyneet - Usma-siskolle ja Haldi-veljelle sekä Raidalle pilvenreunalle.

Juuso on kunnostautunut uudella aluevaltauksella: olemme reilun vuoden kuuluneet paikalliseen kaverikoiraryhmään, ja pari viikkoa sitten Juusolle tuli riittävä määrä harjoittelu- ja omavierailukertoja täyteen ja jätkä ansaitsi tunnusomaisen kaverikoirahuivin.

Juuso on kovasti tykästynyt hommaan, kunhan ensin sopeutui uuteen pestiin ja ymmärsi, mitä siltä vierailuilla odotetaan. Se on myös luonteensa puolesta ollut oikein passeli kyseiseen puuhaan: se on tasapainoinen ja sosiaalinen, ei pelkää tai hätkähdä uusia tilanteita, hajuja tai asioita (esim. vanhainkodeissa on aina omat tuoksunsa tai siellä on pyörätuoleja ym. joita arempi koira saattaa pelästyä). Vaikka kaverikoiratoiminta onkin työtä, on se myös yhdessä tekemistä ja harrastamista koiran kanssa, ja me ollaan siitä kovasti tykätty.

Kaverikoiratoiminta on Suomen Kennelliiton alaista toimintaa. Kaverikoirat vierailevat mm. vanhainkodeissa ja kouluissa ilahduttamassa vanhuksia, lapsia ja vammaisia. Lisäksi kaverikoirat voivat esiintyä erilaisissa tapahtumissa esim. messuilla, kuten meidän ryhmämme tekee. Lisää tietoa kaverikoiratoiminnasta löytyy Kennelliiton sivuilta, laitoin linkin tuohon sivupalkkiin.
Juuso sekä ryhmän toinen kaverikoira Ossi

Ei kommentteja: