Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

17. joulukuuta 2014

Helsinki Winner -14

Itsenäisyyspäivänä osallistuttiin Juuson kanssa yhteen suurimmista koiratapahtumista Suomessa eli Helsinki Winneriin. Jo alkuvuodesta, kun huomasin Juuson suhtautuvan näyttelytouhuun suopeammin kuin nuoruudessaan, päätin, että tällaiseen suurtapahtumaan otetaan osaa ainakin kerran elämässämme - sekä minä että Juuso, ja nimenomaan kehässä. Itsekin sain syyn vetää oikein jakkutakin päälleni. =)

Lauantaiaamuna herätys oli aikainen, ja puoli seitsemältä oltiin Juuson kanssa pysäkillä bussia odottamassa. Sää oli kaikkea muuta kuin talvinen: Halikossa satoi vettä, Helsingissä räntää. Vaikka lauantaille oli ilmoitettu yli 6 700 koiraa, ja yleisöäkin oli kiitettävästi liikkeellä, oli kehät ja häkkialueet erittäin tilavat ja väljät. Mukavaa, kun sai levittäytyä kamppeineen ihan rauhassa ilman, että naapuri oli heti olkapäässä hönkimässä. Lapinkoiria lauantaille oli ilmoitettu 83 kappaletta, kiitettävä määrä siis.

Juuson tulos oli EH seuraavanlaisin arvosteluin:
"11v. mittasuhteiltaan hieman pitkä uros. Kevyt raajaluusto. Pää saisi olla voimakkaampi kauttaaltaan ja kuono lyhyempi. Elävät, melko kookkaat korvat. Kauniit silmät. Tasapainoisesti kulmautunut. Riittävä runko. Sivuliike ok. Hieman ahdas takaa. Karvapeite ei tänään parhaimmillaan. Miellyttävä käytös. Reippaasti esiintyvä vanhaherra."
Mulla ei ollut sen ihmeempiä tulosodotuksia, ja se oli jo etukäteen arvattavissa, että taso on korkea ja tasoerot tämän kokoisessa tapahtumassa hyvin pieniä, mutta arvostelu jätti lievästi kitkerän sivumaun: en itse ihan allekirjoita kohtaa liian kevyestä päästä tai raajaluustosta. Nehän ovat olleet Juuson vahvimpia osa-alueita muiden tuomareiden mielestä, ja niitä ovat muutkin (koirankasvattajat ja omistajat) kehuneet. Ja Juusollahan on hyvä pää ja raajaluusto! Mutta nää on sitten niitä makueroja... Mutta onhan tuolla toki hyviäkin asioita: silmät, kulmaukset (joita taas joku tuomari on joskus moittinut); ja sehän on aina ihanaa, että käytöstä ja luonnetta kehutaan.

Tuomarilla oli pari muutakin hassua juttua, joita en henk koht ymmärtänyt: kaverin koiraa oli sanonut ylipainoiseksi, mitä se ei kyllä ole. Lapinkoirien PU-kehässä sijoitti koiran, joka rähjäsi ja kävi toisen koiran päälle.

No, me ei oltais voitu tehdä mitään toisin, että sikäli olen Juuson messari-debyyttiin tyytyväinen: mä en möhlinyt, Juuso oli kehässä nätisti, ei nuuhkinut maata tai kyttäillyt kanssakilpailijoita. Juusolla oli mielestäni pikkuisen kierroksia ennen kehäänmenoa, mutta se sitten unohtui, kun päästiin tositilanteeseen. Juuso taisi itseasiassa antaa itsestään ihan sympaattisen kuvan kehässä.

Erityisen mukavaa oli taas nähdä tuttuja koiria ja omistajia kehän laidalla pienen tauon jälkeen ja niitähän riitti. =) Shoppailemassa en tällä kertaa käynyt lainkaan kuten en muutenkaan pyörinyt rotutorilla tms. Juusoa en halunnut jättää häkkiin yksin odottamaan, ja Juuson kanssa shoppailu olisi voinut tulla kalliiksi: se olisi saattanut omatoimisesti silmän välttäessä tehdä ostosvalintoja, ahmatti... ;)

Loppuviimeksi otettiin vielä edustuskuvat Juusosta muistoksi messarin valokuvauspisteellä. Kotona oltiin ilta-seitsemältä. Pitkä mutta mukava päivä! =)

Ei kommentteja: