Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

17. helmikuuta 2015

Agilityn Winter Cup -päättikset

Ystävänpäivä vierähti Jeren kanssa Winter Cup -päätöskisassa. Pikkaisenhan siinä oli ennestään luotu painetta, kun edelliset osakilpailut oli menty nollalinjalla, ja kokonaistilanteessakin Jere oli iskuetäisyydellä. Porukkaa oli paikalla jälleen kuin pipoa, yksistään startti-makseissa lähtöjä oli liki 50.

Rata vaikutti alkuun inhalta: estevälit olivat tosi lyhyet, ja pari tiukkaa käännöstäkin oli. Kakkoshyppy oli ikävästi sivussa, samoin 5-hyppy. 7-hypyn jälkeen sai niinikään olla tarkkana rintamasuuntansa (jossa mä olen liian monasti ollut myöhässä) kanssa, jottei koira karkaisi ihan vieressä olevalle 9-hypylle 8-putken sijaan.

Jeren olin jälleen ennakkoilmonnut kahdelle startille. Jere täräytti heti ekalla startilla nollaradan - ihan mahtavaa!! ♡♡ Omasta ohjauksesta ei sitten jäänytkään jälkipolville paljon kerrottavaa. Mulle nimittäin tapahtui kesken radan karmaiseva virhe: koko rata hävisi mielestä. Meikäläisen sekoilu näkyy alla olevalla videollakin, mutta onneksi Jere pelastaa. ♡ Nyt videon nähtyäni ennakolta vaikeissa paikoissa ei tullut kämmejä, mutta mun viime aikoina hehkuttama paikallaanolo ei ollut nyt varmaa (joskaan se ei mitään aivan hallitsematontakaan ollut), ja lisäksi Jerellä oli vähän semmoinen sunnuntaivaihde päällä - maantiekiitäjästä ei ollut tietoakaan. Virheettömään rataan oon toki erityytyväinen ja ennenkaikkea siihen, että se tuli heti ensiyrittämällä, ei tarvinnut mitään tsekkausratoja alle. Jeren tulos -16,87. Cupin kokonaistilanteessa päädyttiin Jeren kanssa sijalle 5. =)

Vaan ekan radan jälkeen katosi se semmoinen sopiva jännite. Ekan vapauttavan startin jälkeinen rento fiilis lässähti liiankin rentoon suoritukseen. Meikäläisen ohjaus oli sellaista puolittaista. Se jäi harmittamaan, ja ilmoitin Jeren sitte paikanpäällä vielä yhteen extra-starttiin. Kolmas lähtöhän on aiemmin kokeiltuani ollut Jerelle liikaa, mutta ajattelin, että kun meidän päätösosakilpailun muut startit oli heti alkupäässä, ja tää viimoinen ihan lopussa, niin kerkeisiin Jeren kanssa siinä vähän ryhdistäytyä. Niin ei käynyt, ja se kahden startin sääntö vahvistui entisestään. Mä otin edelleen liian rennosti ja Jeren keskittyminen oli jossain muualla kuin oleellisessa. Kahdessa vikassa startissa virhepisteitä kertyi kummassakin 10.

Olen sitä jo aiemmin pyöritellyt mielessäni, mutta lauantaisen puhtaan suorituksen ja toisaalta Jeren sunnuntai-menon perusteella ajatus sen nostamisesta astetta vaativampaan luokkaan vahvistui. Kun mun mielestä näytti vähän siltä, että nuo putki/hyppy-yhdistelmät ovat Jerestä jo liian helppoja ja tylsiä. Se rakastaa A-estettä ja puomia, sen olen huomannut viime aikoina treeneissä. Juttelin meidän toisen valmentajan kanssa asiasta, ja hän oli samaa mieltä. Ja ehkä vähän vaativammissa radoissa meikäläinenkin joutuisi pinnistämään sen keskittymisensä tikkiin, niin ei tulisi tuollaisia haahuiluja. :D Seuraavat kisat ois jo vajaan kuukauden päästä. Katsotaan, mihin lopputulemaan mä päädyn...

Ei kommentteja: