Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

28. helmikuuta 2015

Juuso mätsärissä

Viime viikonloppuna oltiin Juuson kanssa mätsäröimässä Salon koirahallilla. Tää helmikuu on ollut Juuson harrastusten suhteen aika hiljainen, kun näyttelyt kiertävät nyt pohjoisessa ja kaverikoirarintamallakin on vähän hiljaisempaa.

Juuson olin ilmoittanut veteraaniluokkaan. Koirahallin tapahtumat ovat tosi suosittuja, mätsäriinkin oli ilmoitettu liki 150 koiraa.

Veteraaniluokassa Juuso oli parikisassa kakkonen, mutta voitti sinisten kisan, joten päästiin BIS-kehään. Siellä yhdeksän muuta kehävoittajaa tuli meitä vastaan. Ekasta seulasta päästiin jatkoon, mutta sijoittumiseen rahkeet ei ihan enää riittäneet. Kuuden sakissa oltiin kuitenkin, ihan mahtava juttu! =)

Juusolla on tuota turnajaiskestävyyttä alkanut tulla lisää, mitä tulee näyttelyihin/mätsäreihin. Meidän ihkaensimmäinen BIS-kehä tasan vuosi sitten mätsärissä (joka oli niinkään koirahallilla) meni ihan sunnuntaivaihteella, kun vanhus oli alkupäivästä touhottanut itsensä piippuun, eikä BIS-kehässä sitten jaksanut esiintyä enää ollenkaan. Virallisella puolella taas Helsingin kesänäyttelyn isot kehät meni aika taputteluksi. No, toki silloin oli ihan tolkuton helle, joka uuvutti, ja olivathan ne meidän ekat isot kehät virallisissa näyttelyissä ikinä, joten aika kujallakin oltiin.

Juusolla on tietysti ollut myös totutteleminen näyttelyhäkissä olemiseen, eikä se touhottavalle veteraanille ole ollut ihan itsestäänselvyys. Itsekin olen saanut kehittyä seremoniamestarina, sillä pelkkä paikallaanmakoilu häkissä ei edelleenkään ole Juuson juttu. Se, mikä Juusolle on sitä sopivinta puuhastelua häkissä, on ollut pientä hakemista, mutta kun sopivat lelut ovat löytyneet, säästää se Juuson voimia, ettei se huseeraa tai hauku häkissä tylsyyttään, mutta pitää sen kuitenkin vireänä sopivalla aktiviteetilla. Nytkin mätsärissä (kuten myös Turku KV:ssa) sain ihan tosissaan juosta Juuson rinnalla myös BIS-kehässä. Oppia ikä kaikki...

Kuvat ovat isosta kehästä. On se Juuso vaan hieno mies ♡

Ei kommentteja: