Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

8. kesäkuuta 2015

Näyttelyviikonloppu

Viime viikonloppu meni Juuson kanssa - yllätys yllätys - näytelmöidessä. Alunperin olin menossa vain Pöytyälle lauantaina, mutta viime tipassa pistin ilmon myös Mynämäelle sunnuntaiksi.

Pöytyälle oli ilmoitettu vähän päälle 20 lapinkoiraa. Luokat ei oikein olleet jakautuneet tasaisesti: esimerkiksi junnu-uroksia ei ollut ensimmäistäkään ja valiouroksiakin vain yksi, kun taas veteraaniuroksia oli kolme ja valionarttuja neljä.

Tuomarina toimi Sakari Poti. Tämä setä oli kanssa vähän erilaisempi kuin valtaosa meillä olleista tuomareista. Mulle tuli mieleen Esko Nummijärvi, joka oli Raumalla viime kuussa. Tämäkään ei käsitellyt koiria juurikaan. On kuulemma tehnyt näin ennenkin (esimerkiksi on pyytänyt handlerin itsensä näyttämään koiran hampaat, me ei tosin edes hampaita esitetty), mikäli on ollut tiedossa jotain koirien epidemioita, ettei tuomari omalta osaltaan levittäisi niitä. En tiedä, oliko nyt tästä kyse, mutta ihan fiksu ajatus ja toimintatapa mun mielestä, jos näin oli.

Mittakeppi sen sijaan viuhui kehässä ahkeraan. Tosin Juuso vältti tämänkin, Potille riitti kun kerroin hänelle koiran korkeuden. Tarkka mittatuloshan löytyy, se on tehty jalostustarkastuksessa - 48,5cm. =) Juosta sen sijaan saatiin ja paljon - jopa enemmän kuin Raumalla. Nummijärvi on kuuluisa juoksuttamisestaan, mutta ei se ollut mun mielestä mitään tähän verrattuna. En lopulta pysynyt laskuissa, kuinka monta kertaa kierrettiin kehää.

Juuso Pöytyällä VET ERI1 SA (PU5) VSP-VET. Me roikuttiin paras uros -kehässä mukana ihan loppuun asti, mutta ei kyllä harmita, vaikka ilman virallista sijoitusta lopulta jäätiinkin. Mä olen vaan niin onnellinen SA:sta! Juuson arvostelu:
"Musta vaalean ruskein merkein. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Voimakastyyppinen. Voimakas, komea pää. Taittokorvat. Erinomainen runko ja raajarakenne. Hyvä turkki ja häntä. Vielä kovin kevyt liike. Miellyttävä luonne."
Pöytyällä pääsin osalliseksi myös tyttöjen kehään, kun Kirsin koirista sekä Alma (L. Pirttihirmu) että Vilma (L. Dillin-Dallin) saivat ERI SA:n, joten sain PN-kehässä handlata Vilmaa. Kirsille kiitos luottamuksesta! Meillä oli rouvan kanssa ihan kivaa. =)
VSP-VET Juuso - on se komea! ♡

Sunnuntain näyttelyssä oli sitten vaivaiset kahdeksan lapinkoiraa! Juuson ei kuitenkaan tarvinnut täälläkään olla luokassaan yksin. Mynämäellä tuomaroi Esa Ruotsalainen, joka myös kasvattaa lapinkoiria. Oli kyllä miellyttävä tuomari, todella rauhallinen ja käsitteli koiria hyvin helläkätisesti; ja lisäksi mä vaan tykkään näistä, jotka perustelee ratkaisujaan myös suusanallisesti. Juuson rivi sunnuntaina VET ERI1 VSP-VET ja arvostelu:
"Erittäin hyväntyyppinen, mittasuhteiltaan hieman pitkä uros. Oikeailmeinen, hieman kapeakalloinen pää. Kookkaat korvat. Hyvä rungon vahvuus, pitkä lanneosa. Hyvät kulmaukset. Riittävä luusto. Tasapainoiset liikkeet. Miellyttävä käytös."
Kookkaat korvat! :D Tää oli uutta. Voi mun korvaeläin... Mynämäeltä ei saatukaan palkinnoksi pokaalia, vaan näyttelystä vastaavan seuran juhlavuoden kahvimukin. =) Oli kaikenkaikkiaan varsin onnistunut viikonloppu meiltä, vaikka se viimeinen SERT nyt antaa odottaa itseään. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen Juuson edesottamuksiin niin Pöytyällä kuin Mynämäelläkin. Ja kun Juuso on niin helppo: mä voin täysin luottaa Juusoon ja sen esiintymistaitoihin. Poseeraamisessa saa välillä hakea asentoa uudelleen, kun Juuso on kovin helposti innostuvaa tyyppiä. Siinä vaiheessa, kun Juuso alkaa vispattamaan häntäänsä, tiedän, että haukku ei ole kovin kaukana. Silloin pitää vähän toppuutella vanhuksen intoa, mutta juoksutustilanteessa mun ei tarvi kuin olla ja mennä siinä vierellä.

Ensi viikonloppuna onkin vuorossa  kotinäyttelymme Salo KR. Ihanaa, kun ei tarvitse istua autossa kuin korkeintaan semmoiset kymmenen minuuttia. =)

Ei kommentteja: