Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

10. kesäkuuta 2015

Osumaa

Jere on näköjään ottanut matsia "jonkun" kanssa. Tänään huomasin pienen vekin sen kuonossa suun yläpuolella. Tämä joku voi sitten olla ihan mikä vaan. Jere kun on luontokappaleiden suhteen täys peto, ja sille kelpaa kaikki hyttysestä peuroihin - kaikkea ajetaan takaa saalistus mielessä. Tänne sisälle eksyneet kärpäset ja hämähäkit menevät välipalaksi, ja ainakin yhden oravan sekä yhden naakan Jere on napannut (olen ollut todistamassa).

Olin ihan järkyttynyt ja lamaannuin hyväksi toviksi, kun yksi kesäilta jo useampi vuosi takaperin oltiin poikien kanssa lenkillä, ja pyörätien poikki lyllersi siili. Kaksikko kiinnostui liikkujasta kovasti, mutta Juuson innostus lopahti, kun siili pysähtyi ja vetäisi itsensä rullalle. Jere sen sijaan tempaisi piikkipallon suuhunsa ja alkoi paiskoa sitä kuin räsynukkea. Tätä toistui niin kauan, kunnes selvisin järkytyksestäni ja vedin Jeren pois siilin luota. Tyypin ikenet vuotivat verta, mutta ei se Jereä haitannut. Siilit kiinnostavat edelleen, mutten päästä Jereä enää niiden lähelle. Jäniksenkin Jere takuulla tappaisi, jos saisi kiinni. Jeressä on kyllä (mun mielestä) epätyypillisen kova saalisvietti paimenkoiraksi...
Ei tarvitse sanoakaan, että ampiaiset ja muut vastaavat niinikään kiinnostavat Jereä. Olen kieltänyt koskemasta ja se on totellut. Mutta silloin kun en ole paikalla ja näkemässä, pörriäiset kyllä listitään. Jere on selvinnyt tähän asti voittajana. En nyt sitten tiedä, mikä Jeren kuonoon on osunut. Sen naama ei ole ollut turvoksissa tai vuotanut verta. Ainoa näkyvä todiste on tuo pieni vekki.

Ei kommentteja: