Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

4. tammikuuta 2015

Toinen kisanolla!

Joulua edeltävänä viikonloppuna oltiin Jeren kanssa SWATin järjestämässä Winter Cupin toisessa osakilpailussa. Jerelle olin varannut kaksi starttia, tuttuun ja toimivaan tapaan.

Joulun lähestyminen ja joulukiireet eivät olleet laskeneet porukoiden intoa ottaa osaa kisoihin: startti-makseissa oli tälläkin kertaa nelisenkymmentä starttia ja koko kisoissa taisi 200 starttia mennä rikki. Tuomari Tiina Jaakkola oli tehnyt ihan mukavat ja vähän kinkkisetkin radat. Meidän radalla oli pari tiukkaa käännöstä, ja etenkin yhdeksännellä esteellä aika monella oli vaikeuksia, mutta myös 3-esteen jälkeen useampi koira meinasi karata 11-hypylle putken sijaan. Myös muissa luokissa oli kinkkiset radat, ja kaikenkaikkiaankin radat olivat hankalammat kuin viime kisoissa.

Meidän eka rata meni jälleen kerran taputteluksi. Jeren paikallaanolo oli pikkuisen levotonta, siinä se haisteli maata ja liikehti, niin itselle tuli nopeasti sellainen olo, että en hitto ala sitä istuttamaan kerta toisensa jälkeen paikoilleen, vaan päätin hetken mielijohteesta tehdä lentävän lähdön. Semmoinen nopea taktiivanvaihto saattaa kostautua, ja niinhän meille sitten kävikin. Itsekään en ollut radalla ihan tilanteen tasalla koko aikaa. Yllätyin, kun katselin lopputuloksia, niin meidän avausradan virhepisteet olivat vain 10, vaikka totuuden nimissä on sanottava, että kökkö maku suuhun jäi.

Toinen startti oli vuorossa melkein heti ensimmäisen perään. Siitä sitten tuli se toinen kisanolla ensimmäisen jatkoksi! Aikakin alittui komeasti, joten Jeren tulos -24,25. =) Jeren paikallaanolo oli ihan toista luokkaa kuin ekassa startissa, ja itsekin sain kasattua itseni sen ekan startin harmituksen jälkeen. 8- ja 9-esteiden välillä oli nyt pakko tehdä se valssi, jota olen toisinaan jostain syystä vältellyt. :D

Jere toimi hyvin, mutta itsellä oli ongelmia kunnon kanssa. Olin vasta toipunut flunssasta, joten radalla olo oli kuin olisin tehnyt kuolemaa. :P Kovempaa olisi pitänyt päästä, mikäli olisi mielinyt palkintokorokkeelle. Kolmas osakilpailu vielä jäljellä, ja jos me siellä oltaisiin sitten kumpikin - minä sekä Jere - huippuiskussa. =)

Hyvä fiilis kuitenkin jäi: nyt Jere meni radan puhtaasti ilman kommervenkkejä. Mukavaa saada toinen nollarata myös seuraaviin kisoihin, ettei se edellinen kisa ollut vain "onnenkantamoinen". Tosin mulla on ollut treeneissäkin parempi olo Jeren kanssa - että meidän yhteistyö ja mun ohjauskuviot toimii entistä paremmin. Jihaa!! Jere on cupissa nyt kahden osakilpailun jälkeen viidennellä sijalla.

Alla video Jeren toisesta startista. Hassu Jere ♡ tuosta vierelletulosta on tullut sille melkoinen show. :D

Ei kommentteja: