Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

31. maaliskuuta 2015

Turku-turnee

Huh huh, onpahan melkoinen viikonloppu takana! Viimeisetkin mehut oli varmasti sunnuntai-iltaan mennessä puristettu ulos tästä naisesta. Toisaalta kuitenkin viikonloppua voi näin jälkikäteen muistella lämmöllä: se oli ikimuistoinen ja touhukas, oli mukava tavata tuttuja ja tutustua uusiin, ihanaa oli taas pallutella kaikkia tuttujen koiria (se onkin muuten jännä, että vaikka kotona on omat karvaturrit rapsutettavana vaikka 24/7, niin aina pitää muiden koiria käydä paapomassa :D ) sekä pääsi vaihtamaan kuulumia ja sai nauraa. Mahtava kokemus!

Lauantai-aamuna startattiin kohti Messukeskusta määränpäänä Turun kansainvälinen näyttely. Juuson kanssa päästiin jälleen kerran samalla kyydillä Kirsin ja Alma-tyttösen kanssa. Meidän kehä oli vuorossa taas heti aamusta - kuinkas muuten - ja päivä venähti kiitettävän mittaiseksi, kun suomenlapinkoiria oli ilmottu lähes 60 kappaletta.

Näyttelyn jälkeen käytiin tovi touhuamassa Metsämäen raviradalla, jossa oli seuraavana päivänä määrä pitää Lappalaiskoirat ry:n pääerikoisnäyttely. Oltiin Kirsin kanssa otettu osaa talkoisiin, ja käytiin pistämässä toimisto (info- ja palkintopiste) kuosiin. Kotiin päästyään sitä saikin asennoutua kellojensiirtoon ja aikaiseen nukkumaanmenoaikaan.
Erkkarin palkintotarjontaa - on hienoja!
Sunnuntaina oltiin vieläkin aikaisemmin liikenteessä, sillä mentiin Metsämäkeen pystyttämään kehät ennen näyttelyn alkua. Lisäksi olin lupautunut kameranaiseksi, sillä Lappalaiskoirat ry:n lehtitoimikunnasta ketään ei ollut tulossa paikalle. Häärinkin siellä parin kehän väliä koko päivän - mitä nyt tietty Juuson kanssa käytiin kehässä vuorollamme. Näyttelyn päätyttyä pistettiin taas putiikki kiinni. Talkoohommat ovat toki kuluttavia mutta toisaalta antoisiakin. Meillä oli mukava porukka kasassa ja homma pääpiirteittäin toimi. Pitkäksi venähti myös sunnuntai - suomenlapinkoiria oli mukana liki 170. Mukana olivat toki myös ruotsinlapinkoirat sekä lapinporokoirat, mutta osallistujamäärät siellä puolella olivat vähän inhimillisempiä. Ottamiani kuvia löytyy tuttuun tapaan galleriasta: pentuja (ylisöpöjä - ihan niitä villaisia honkkelisti liikkuviakin ♡ ei tullut pentukuumetta lainkaan :P ) sekä uroksia tuli kuvattua enemmän, mutta narttukehässä pyörin myös. Best In Show -kuvat löytyvät niinikään.

Juuso esiintyi kumpanakin päivänä - sekä Turku KV:ssä että erkkarissa - erittäin reippaasti ja edukseen ja teki tasaista työtä. Lauantaina kohdattiin ekaa kertaa tuomari (Leila Kärkäs), jonka kehässä Juuso on aiemmin käynyt. Aikoinaan tuli hylsy muille räkyttämisestä ja siitä, ettei antanut vapaasti käsitellä itseään. Tulosparannus oli minimitavoite. KV:ssä Juuso oli ERI2 ja sunnuntaina ERI4. Hienot sijoitukset noissa osallistujamäärissä. Lauantaina turkkia olisi kuulemma voinut olla vähän enempi ja sunnuntaina kroppa skrodempi. Sunnuntaina meitä tuomaroi Pirjo Aaltonen. Oli muuten mukava tuomari, tykkäsin hänen tavastaan kertoa esittäjälle myös suusanallisesti, että mitkä ovat koiran vahvimmat osa-alueet ja missä jää parantamisen varaa. Mullekaan ei aina ole näyttelyssä auennut, että miksi joskus on tullut EH ja miksi joskus voi olla ROP, vaikka arvostelut pääsääntöisesti ovat sisällöltään olleet kovin samankaltaisia. Se suusanallinen palaute kun kertoo esittäjälle tosi paljon enemmän.

Nyt on pakko hehkuttaa Juuson liikkeitä. Ne ovat ihan mahtavat!! Viime vuonna kun tuskailtiin ahtauden kanssa, niin lauantaina Juuson liikkeitä kehuttiin nyt erittäin hyviksi - ja sunnuntaina jopa erinomaisiksi. Pirjo Aaltonen sanoi erkkarikehässä, että kauniit liikkeet, ja kun ottaa huomioon koiran iän, niin aivan upeaa. Kyllä se hieronta vaan vaikuttaa... Kiitos Minna!!

Juuso on tallentunut myös ammattinäyttelyvalokuvaajan linssille KV:ssa, tässä otos. Mun sydän pakahtuu; Juuso on sanoinkuvaamattoman söpö. Liikuttavaa! Niin ja Juusoa itseään ei pitkät päivät häirinneet: se veti kumpanakin päivänä täysillä, ja sunnuntai-iltana kotona, kun itse valuin pitkin tietokonepöydän nojatuolia, oli vanhus puuhakkaana ja leikki leluillaan. Naisseura totisesti saa vanhukseen virtaa ja vipinää...
Juuson erkkariposeeraus

Ei kommentteja: