Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

3. huhtikuuta 2011

Juuso paneelissa

Pistetäänpä taas pakettiin viime viikkojen tapahtumat - yhtä ja toista on ehtinyt sattua ja tapahtua sitten helmikuun. Kävimme Juuson kanssa eilen Kennelliiton järjestämässä silmäpaneelissa Helsingissä. Juuson ensimmäinen silmäpeili aikoinaan antoi tuomion "perinnöllinen kaihi, epäilyttävä". Kontrollikäynti seuraavana vuonna vapautti Juuson HC:sta, mutta viime vuonna uudistuneet Kennelliiton jalostussäännöt toivat myöskin epäilyttävät lausunnot paneelin piiriin. Kolmen silmäspesialistin suorittamassa tutkimuksessa oli siis käytävä, jotta tili saataisiin niinsanotusti puhtaaksi.

Voi että meikäläistä jännitti koko lauantaiaamu! Eikä niinkään se, miten tutkimus menee, vaan se, että päästäänkö me toimenpiteeseen ylipäänsä. Viime peilauksessa nimittäin kävi niin, että Juuso yllättäen nosti melkoiset kilarit silmätippojen laittamisesta. Se potki ja venkoi kuin uhmaikäinen lapsi konsanaan, ja tipat vaivoin saatiin pojan silmiin. Vuonna -09, kun kävin Jeren kanssa peilissä, oli tarkoitus tarkata samalla reissulla Juusonkin silmät - vaan äijä kieltäytyi yhteistyöstä ja päätin aikas nopeesti, etten sitä viitsi kiusata ja jätin tarkin sikseen. Nyt oli kuitenkin paneelimaksu maksettu ja Helsingissä asti oltiin, niin tipat oli väännettävä Juuson silmiin vaikka väkisin, sen päätin. Tällä kertaa Juuso päästi meikäläisen huomattavasti helpommalla, mutta tottakai vastaan oli edes vähän laitettava. Enpä sitten tiedä, onko silmätippojen laitto Juuson mielestä oikeasti niin nöyryyttävä kokemus vai testaako se vain emäntäänsä, sillä tutkimushuoneessa, johon omistajaa ei huolittu mukaan, poika oli kuulemma ollut ihan enkeli. Juuson kekseliäisyydestä tietoisena alan yhä enemmän kallistua jälkimmäiseen vaihtoehtoon... :P Isäni, joka oli meille Helsingin-reissulla kuskina, ja joka on koko Juuson eliniän pitänyt Juusoa vähän sellaisena tallukkana ja kutsunutkin sitä pehmoleluksi, oli yllättynyt että Juusosta "löytyy sentään joskus jämäkkyyttä ja asennetta". :D Paneelin tuloksia odotellaan saapuvaksi lähipäivinä, toivotaan parasta!

Helmi-maaliskuun vaihteessa emäntä vietti talvilomaa koulustaan, ja lähdimme poikien kanssa reissuun pohjanmaalle. VR teki menomatkastamme ikimuistoisen: sähkövika jämähdytti junamme välille Parkano-Seinäjoki keskelle-ei-mitään, ja siellä sitten kärvistelimme ilman informaatiota ja lämmitystä piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkän tovin. Juna saapui määränpäähämme Kokkolaan vaivaiset kuusi tuntia myöhässä! Yllättäen pojat pysyivät viivytyksistä huolimatta rauhallisina loppuun asti siinä missä emäntä taas oli kireänä kuin viulunkieli.

Poijjaat matkustaa:

Matkan mutkista huolimatta loma sujui hyvin. Eräs aurinkoinen lomapäivä vietettiin merenjäällä, ja siitäkös pojat ottivat kaiken ilon irti.

"Kumipallona luokses pompin vain... " - Sami ja Jere:

Me kaksi - Jere ja minä:

Kevät tekee jo kovasti tuloaan, mikä ilahduttaa emäntää ihan erityisesti - talvi-ihmiseksi kun en itseäni luokittele ollenkaan. Keväässäkin on omat miinuksensa, kun koiraa saa jatkuvasti huuhdella hiekasta ja kurasta. Pikaista kesäntuloa siis toivoen... =)

Ei kommentteja: