Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

2. maaliskuuta 2016

Jere ja kepit

Mua alkoi sitten ihan tosissaan harmittamaan tää Jeren keppitilanne. Se kun on ainut este, joka on vielä kesken, mutta sekin jo lupaavissa uomissa. Niin kuin viime kesänä jo kirjoitin, jäi koirien harrastukset vähän vähemmälle huomiolle heinä-elokuussa pihaprojektin myötä. Jeren kepithän olivat tosiaan varsin hyvässä vaiheessa Aneten keväisen keppikurssin myötä. Kesä oli ja meni, ja kun koitti syksy ja agsatreenit jatkuivat, tuli kaikkea muuta, jota piti treenata ja vahvistaa. Kepeille ei tuntunut olevan aikaa.

Loppuvuodesta oltiin Taijan möllikurssilla, jossa sitten otin itseäni niskasta kiinni ja tartuttiin taas keppeihin. Keppejä tosin treenattiin osana kokonaisuutta: ensin harjoiteltiin koirakon henkilökohtaisella pidemmällä treeniajalla ohjauskuvioita, joka olikin kurssin pääteema ja vasta toisella lyhyemmällä treenipätkällä keppejä.

Mua vähän hirvitti siirtyä eri treenaustapaan keppien suhteen. Aneten kurssilla oltiin harjoiteltu keppejä 2x2 -menetelmällä ja sen Jere oli sisäistänyt tosi hyvin. Taija taas sanoi heti kättelyssä, ettei tiedä ko. treenitavasta oikein mitään, että ohjureilla hän on omia koiriaan kouluttanut ja siten hän on myös koulutettaviaan koutsannut.

2x2 -menetelmä ilmeisesti auttoi Jereä kuitenkin hahmottamaan paremmin, mistä kepeissä on kyse, sillä nopeasti Jere hyväksyi ohjurit, eikä pitänyt niitä vaan erilaisena hyppyesteenä. Mutta tosiaan Taijan kurssilla keppien treeniaika oli harmillisen rajallinen.

Nyt helmikuussa otin mukaan myös yksityistunnit. Viikoilla 6 ja 7 otin Jerelle Katjalta puolen tunnin yksärit ihan vartavasten keppeihin. Katja sanoi, että kepit voi olla monen koiran mielestä tosi tylsä este, että se voi olla siksikin haastava. Vaan eipä Jerellä - päinvastoin: pieni iloinen puhkui intoa, että sitä sai vähän toppuutellakin. Ekat kokeilut per yksäri meni siihen kun Jere innostuksissaan tuli kepeistä melkein läpi ja ohjurit poksahteli paikoiltaan. :D Mutta sen jälkeen alkoi hönö rauhoittua ja todella lupaavasti etenivät treenit. Parit ohjuritkin sai jo ottaa pois ja siltikin Jere suoritti kepit virheettömästi.

Tämä päivä 2.3 on laitettava ylös aikakirjoihin. Aikaisemmilla yksäreillä meillä oli käytössä kujakepit, eli keppisarjaa sai väännettyä kujan muotoon tarvittaessa. Tänään me treenattiin normaali- eli suorien keppien kanssa (kuvat alla). Jere oli tehnyt kujakepitkin jo suorana edellisellä kerralla, mutta jännittihän se vähän. Näiden keppien materiaali esim. oli eri. Sekin voi tässä harjoittelun vaiheessa hämätä koiraa enempi tai vähempi.

Vaan ei Jereä. Tosin samat läpijuoksukuviot tehtiin nytkin aluksi, ja vasta sitten alettiin "oikeesti" treenaamaan. Tulihan virheitä muutama, pääsääntöisesti Jere  kuitenkin onnistui todella hyvin. Katja päättikin tehdä Jerellä vähän eläinkokeita: nopeasti napsahti ekat ohjurit kepeiltä pois, ja kun Jere ei moisesta jäätynyt, lähti kepeiltä lisää ohjureita. Edelleenkin Jeren pää kesti.

Ja voi hitsi sentään, mun pieni iloinen hönö! Loppujen lopuksi oli kaikki ohjurit pois ja mentiin kepeille myös eri esteiden kautta ja eri kulmista - ja siitä huolimatta Jere pujotteli kaikki kaksitoista keppiä!! Mä oon niin ylpeä! :D

Alla kuvia meidän keppitreeneistä. Harmi, kun en voi liittää videota tähän. Se kun ei ole mun - näkyy kyllä meikäläisen Facebook-seinällä - mutta en saa sitä tänne :( . Tässä kuitenkin kuvia, voi Jere ♥

Jeren tuleminen kepeille on hieno: tehtiin keppien takana oleva okseri keppien puolelta, joten takakierto kepeille oikean siivekkeen kautta eli pikkuisen sai hakea keppien ekaa väliä. Hienosti hakee Jere:
hyvin alkaa...
Hyvä rytmi Jerellä pujottelussa
Ei häiritse, vaikka meikäläinen tulee rinnalle
Lopussa karkasi katse välillä, että näitkö kun hienosti vedin

Ei kommentteja: